lauantai 23. huhtikuuta 2016

Raha rikkainta?

Kävin tänään katsomassa kaverini kanssa Onnenonkijan elokuvissa. Onnenonkija kertoo nuoresta bloggaajasta, joka elää yli varojensa ja yrittää hyötyä uudesta tuttavastaan hänen rikkaan sukunsa avulla. 
Elokuva oli mielestäni realistisesti toteutettu, eikä tapahtumia yritetty liikaa muokata vain yleisön kiinnostuksen lisäämiseksi. 
Onnenonkija-elokuva sai minut miettimään omaa rahan käyttöäni, ja sitä onko kaikki mitä haluan ja koen tarvitsevani (esim. beautyblender, meikin kiinnesuihke tai monet erilaiset meikkisiveltimet) tarpeellisia ja voisinko jättää nämä ostamatta käyttääkseni rahani johonkin oikeasti tarpeelliseen (esim. uuden talvitakin hankkimiseen, kun kerran sellaisen tarvitsen).
Tiedän, että en ole ainoa, joka meikkiosastolla pitelee kädessä uutta hienoa huulipunaa ja miettii ostaisiko sen vai säästäisikö rahan. Huulipunan ostaminen houkuttelee, varsinkin kun se sopisi täydellisesti viime viikolla ostaman paidan kanssa. Yleensä ostan huulipunan, koska ajattelen, ettei yksi huulipuna maailmaa kaada ja tiedän, että tililläni on rahaa ostaa myös ruokaa, vaikka ostan huulipunan.
Uusi huulipuna tuo iloa muutaman päivän ajan, kunnes sen unohtaa. Varsinkin tällöin voisi miettiä, oliko huulipunan ostaminen järkevää, vaikka se ei olisikaan ollut kallis. 
Olen itse huomannut, että en yleensä osta yhtä tai kahta kallista vaatetta tai kauneustuotetta, vaan teen monia halvempia ostoksia. Tämän takia varmasti ajattelen, että en ole kuluttanut paljoakaan rahaa, mutta tilin saldoani katsoessani huomaan, kuinka valheellista ajatteluni on. 
Elokuvaa katsoessani mietin, miksei päähenkilö vähentänyt rahan tuhlaustaan, mutta voisin myös kysyä saman kysymyksen itseltäni. Vaikka tililläni on rahaa sekä ruokaan, että shoppailuun, en haluaisi ajatella tarvitsevani sitä, mitä vain haluan, enkä oikeasti tarvitse.
Jokainen meistä tekee rahoillaan mitä haluaa, toiset ostavat onnea, toiset rakkautta. Mutta en usko, että kumpaakaan niistä saa rahalla. En myöskään usko, että ihminen on sen onnellisempi oli hänellä rahaa ja omaisuutta paljon tai ei. 
Henkilökohtaisesti olen mielummin itse köyhä ja onnellinen kuin rikas ja onneton.

Love you!

-Näpsä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti